Biraz da Umut Sarıkaya Övelim


   Lise bitti ama lise geyikleri hala aklımda dönüp duruyorlar bunlardan biri de liseden arkadaşım olan Görkem ile çevirdiğimiz Umut Sarıkaya muhabbeti.

  Umut sarıkaya şüphesiz günümüz Türk karikatürüstleri arasında doğayen sayılabilecek birisi, yaptığı tespitler hem nokta atışı hem de dinamik: yani her kalıba giriyor, istediğiniz şekle sokabiliyorsunuz. Bi görselle örnek vermek gerekirse



  Ama tabii Türkiye sanatçıya değer verme konusunda çiftdikiş olduğundan karikatürlerini her yerde gördüğümüz Umut Sarıkaya'yı toplumda pek az kişi biliyor, içinde bulunduğum genç kesim için konuşmak gerekirse; azınlık bir kısım dışında milenyum çağından Umut Sarıkaya'nın adını bilen yok. Evet karikatürlerini görmüş ve gülmüşler hatta bazıları çizim tarzını görünce aynı kişinin elinden çıktığını anlıyor ama iş kim olduğuna gelince bilen kişi pek bir az. Hadi diyelim insandır tanımayabilir ama şu içinde tonla işe yaramaz kişiyi barındıran "fenomen" tarikanın müritlerinin bile tonla takipçisi olurken Umut Sarıkaya gibi yetenekli bir çizerin nasıl oluyor da instagramda yalnızca 30bin takipçisi oluyor. Yahu benim edebiyat hocamın bile 50binin üzerinde takipçisi vardı ki bu sayılar popüler birisi için sosyal medyada çıtır çerez. Böyle bir haksızlığı ben görmezden gelemem. Binaenalyh bizler sanatçının zeki olanını severiz. Kafatasında beyin yerine slime ve hayattaki en büyük başarısı 3. kalite bir fenomen filmi çekmek olan bir zombinin bizim nazarımızda hiçbir değeri yoktur. Halkımızı bu konuda bilinçli olmaya, sanatçının hakkını sanatçıya vermeye davet ediyorum.

  Şükürler olsun bugün de Umut Sarıkaya övdük biraz da gömelim değil mi? Şimdi Umud bak açık konuşalım, yaptığın mizah güzel karikatürlerin eğlenceli tamam da neden hep geri planda duruyorsun? Birazcık kendini göster, 2000lerin başında değiliz artık ürün tek başına yetmiyor onu satmak için insanlar artık üründen çok üreticisine bakıyor. Elinde büyük bir medya gücü var, karikatürlerin hemen etrafa yayılıyor bunu kullanarak belki birazcık kendini de ön plana çıkarsan belki de Semih Cumhuriyetinin sınırları dağları aşacak. 

   Semih Cumhuriyetinin aziz gençleri olarak Umut Sarıkaya'ya saygı sevgi ve şükranla selam duruyoruz! 




0 Yorumlar